Fotbolls VM 2018

Det 21:a fotbollsmästerskapet hägrar och 2018 är det Ryssland som alla världens blickar vänds emot. Mycket har kommit att handla om politik, och huruvida olika kungahus och regeringar valt att bojkotta mästerskapet genom att inte åka till fotbollsfesten. Politik får i det här fallet vara politik. Det är ju trots allt ett VM i fotboll som ska spelas.

Tyskland favoriter följt av Brasilien

Oddsen säger att Tyskland vinner mästerskapet men det är oerhört svårt att försvara ett mästerskap. Det är bara två nationer som lyckats med det tidigare; Italien 1934 & 1938 samt Brasilien 1958 & 1962. Skulle Tyskland ta hem mästerskapet försvarar man inte bara titeln utan man går också förbi Brasilien som VM:s mest framgångsrika nation genom tiderna. Tyskland är i skrivande stund favoriter att kamma hem VM till oddset 5,50.

Strax efter “Die Mannschaft” är Brasilien favoriter. Laget såg starka ut i kvalet och har revansch att utkräva efter 1-7 förlusten mot Tyskland i semifinalen på hemmaplan. För seger krävs det dock att Neymar är på topp. Brasilien har just nu oddset 5,60 på att vinna VM i Ryssland 2018.

Uppstickarna 2018

Ytterligare tre länder är med på förhand och slåss om medaljerna. Frankrike till oddset 6,50, Spanien till 8,50 och Argentina till 9,00. Skulle någon av dessa tre länder vinna skulle det inte vara en sensation, utan bara en liten skräll. Strax bakom trion hittas Belgien, England och regerande Europamästaren Portugal. England har inte vunnit VM sedan 1966 medan Belgien och Portugal aldrig spelat final.